Meteen naar de inhoud
Home » Hoe kun je pigmentvlekken verminderen?

Hoe kun je pigmentvlekken verminderen?

pigmentvlekken behandelingen

Pigmentvlekken kunnen bij mensen voor frustratie en onzekerheid zorgen. Zeker als een pigmentvlek op een opvallende plaats in het gelaat zit. Of ze nu worden veroorzaakt door langdurig in de zon zitten, hormonale schommelingen of huidletsel, het is begrijpelijk dat je op zoek bent naar manieren om deze ongelijkmatige huidtinten te verminderen. Een goede huidverzorgingsroutine kan helpen bij het verminderen van pigmentvlekken en het bereiken van een stralende, egale huid. We vertellen je graag welke stappen je kunt nemen. 

Stap 1. Reinigen van de huid

De eerste stap bij elke goede huidverzorgingsroutine is het reinigen van je gezicht. We adviseren je om een milde, niet-irriterende reiniger te gebruiken die specifiek geschikt is voor jouw huidtype. Masseer deze zachtjes in je huid en spoel de reiniger grondig af met lauw water. 

Stap 2. Exfolieer je huid om pigmentvlekken te verminderen

Je kunt één of twee keer per week een milde exfoliant gebruiken, om dode huidcellen te verwijderen en je huidtextuur te verbeteren. Kies een exfoliant met ingrediënten die helpen bij het verminderen van pigmentvlekken, zoals zoethoutwortel, glycolzuur en salicylzuur.

Stap 3. Toner

Na het reinigen is het belangrijk om een toner aan te brengen. Een toner zorgt ervoor dat de pH-waarde van je huid weer in balans komt en eventuele resterende onzuiverheden verwijderd worden. Kies voor een toner die hydraterende en verzachtende ingrediënten bevat, zoals rozenwater of groene thee-extract. 

Stap 4. Behandeling bij pigmentvlekken

Om pigmenten te verminderen is het belangrijk om producten te gebruiken die specifiek gericht zijn op het verminderen van pigmentvlekken. Kies voor serums met ingrediënten zoals vitamine C, niacinamide of azelaïnezuur. Deze ingrediënten helpen bij het verminderen van de productie van melanine en egaliseren je huid. 

Stap 5. Hydratatie

Breng hierna een crème aan om je huid goed te voeden en te hydrateren. Het is belangrijk om je huidbarrière te versterken en vochtverlies te voorkomen. Ingrediënten zoals hyaluronzuur, ceramiden of shea butter helpen hierbij. 

Stap 6. Zonbescherming

Pigmentvlekken kunnen donkerder worden als je een langere tijd in de zon zit. Het is dus erg belangrijk om altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF aan te brengen, zelfs op bewolkte dagen. Kies ook hier weer voor een zonnebrandcrème die geschikt is voor de gevoelige huid en geen acne veroorzaakt.

Pigmentvlekken verwijderen bij Huidskills Dordrecht

Consistentie is erg belangrijk bij het volgen van een huidverzorgingsroutine om resultaten te behalen. Daarbij kunnen wij bij Huidskills ook helpen met de juiste behandeling voor het verwijderen van pigmentvlekken en bieden wij de juiste producten aan voor jouw huidtype. 

Donkere pigmentvlekken kunnen wij effectief behandelen met onze laserbehandeling, organische en/of medische peeling.

 

Neem gerust contact met ons op door te mailen naar info@huidskills.nl of stuur een whatsapp bericht naar 0643213111. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *