Meteen naar de inhoud
Home » Last van een droge, gevoelige huid? Lees deze 7 tips!

Last van een droge, gevoelige huid? Lees deze 7 tips!

Vrouw met een droge gevoelige huid die een dikke trui draagt om haar huid te beschermen tijdens de koude dagen

De winter brengt knusse avonden, gezellige feestdagen en hopelijk sneeuwpret met zich mee. Helaas brengt het ook koud en droog weer, wat bij mensen met een droge, gevoelige huid tot problemen kan leiden. Maar maak je geen zorgen, in deze blog geven we je handige tips zodat jij de koude dagen door kunt komen met een gezonde en stralende huid! Mocht je aanvullend professioneel advies nodig hebben? Onze huidtherapeuten staan voor je klaar.

 

Tip 1: Begrijp je huidtype

Elke huid is uniek en daardoor heeft ieder huidtype specifieke zorg nodig. Een droge, gevoelige huid kampt vaak met een tekort aan natuurlijke oliën en een beschadigde huidbarrière. Je huidbarrière beschermt je tegen invloeden van buitenaf en voorkomt vochtverlies. Als je huidbarrière niet goed functioneert, wordt je huid kwetsbaar en verliest het vocht en droogt het uit. 

 

Tip 2: Kies voor de juiste reiniging

Kies voor een milde en hydraterende reiniging. In de producten die je gebruikt moeten geen agressieve chemicaliën of parfums zitten. Gebruik niet te veel water en zorg dat het water niet te heet is, aangezien dit je huid verder kan laten uitdrogen. Na het douchen is het belangrijk dat je je gezicht goed insmeert. Gebruik altijd een bad/douche olie of crème zonder parfum. 

 

Tip 3: Hydratatie met voedende crèmes

Bij een droge, gevoelige huid moet je de huid goed voeden. Investeer in rijke, vochtinbrengende crèmes. Je moet er wel op letten dat deze crèmes je huid niet afsluiten. Onze huidtherapeuten kunnen je hierover het beste advies geven! 

In de zomer maak je vaak gebruik van zonnebrandcrèmes met een beschermingsfactor (spf) erin. Ook tijdens het koude weer is het verstandig om een crème met spf te gebruiken. Dit voorkomt dat de droge, gevoelige huid verbrandt, er zonneallergie ontstaat of andere irritaties. 

 

Tip 4: Ga niet scrubben

Met scrubben verwijder je dode huidcellen. Je zou denken dat het een goed idee is om dit te doen. Maar dit is niet waar, ga niet scrubben! Dit kan de situatie van je huid alleen maar verergeren. Gebruik een exfoliërende crème. 

 

Tip 5: Bescherm je huid tegen de kou en kies de juiste kleding

Zorg dat je droge, gevoelige huid goed beschermd is tegen de kou. Een sjaal, handschoenen en een dikke jas beschermen je huid tegen de koude wind. Dit voorkomt dat je huid nog meer uitdroogt en geïrriteerd raakt. 

Kleding waarin je huid kan ademen is aan te raden. Hierdoor wordt wrijving en irritatie geminimaliseerd. Het is handig om je in lagen te kleden. Zo kan je gemakkelijk een laag uitdoen als je het te warm hebt. 

 

Tip 6: Luchtbevochtiger in je huis

Met een luchtbevochtiger kan je de lucht in je huis vochtig houden. Dit is goed voor je droge, gevoelige huid. Het is wel belangrijk dat je het huis goed ventileert. Het is aan te raden om na het slapen je raam open te zetten zodat de kamer kan ventileren. 

 

Tip 7: Huidtherapeut om advies vragen

Als iemand alles weet over je huid is het de huidtherapeut wel. Ze kunnen je helpen met het beste advies te geven over bijvoorbeeld welke crème belangrijk is. Bij Huidskills Dordrecht kun je een photodynamische therapy ondergaan. Deze peeling kalmeert, hydrateert en is een sterke anti-oxidant. Na deze behandeling zal de huid zacht aanvoelen. 

 

Het koude weer hoeft geen obstakel te zijn voor jouw droge, gevoelige huid. Met de juiste zorg en aandacht kun je jouw huid ook in de winter laten stralen. Consistentie blijft een belangrijk onderdeel in je huidverzorging. Voor specifiek advies kun je naar een huidtherapeut gaan. 

 

Behandelingen bij Huidskills Dordrecht

Bij Huidskills kan je terecht voor verschillende behandelingen om te streven naar een stralende huid. Zo kun je bij ons terecht voor verschillende peelings, zoals de photodynamische therapy, medische peelings en organische peelings. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Boek dan een eerste consult door te mailen naar info@huidskills.nl of door een WhatsApp bericht te sturen naar 0643213111.

Up-to-date blijven over de ontwikkelingen van Huidskills? Volg ons op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *