Meteen naar de inhoud

Laserontharing in Dordrecht

Ongewenste haargroei in het gezicht of elders op het lichaam, ingegroeide haren, irritatie door scheren, ontstekingen? Dit is cosmetisch erg vervelend! Laserontharing kan een oplossing bieden.

Laserontharing met de Elysion Pro is een super effectieve manier om haargroei flink te verminderen met wel 80-90%. 

✓ Geschikt voor alle huidtypes! Dit betekent dat iedereen hiervan kan profiteren.

✓ Het is de krachtigste diode laserontharing op de markt! 

✓ Dankzij het hoge vermogen met de ultra short puls technologie van 3ms, is het nu zelfs mogelijk om dunne haren te laseren.  

✓ Snellere behandelingen mogelijk, waardoor deze minder pijnlijk zijn. 

✓ Niet mogelijk bij blonde, oranje of wit-grijze haren. Het is belangrijk dat de haren wel voldoende pigment bevatten. 

Onderstaande soorten overbeharing en haarproblemen zijn een indicatie voor laserontharing. Lees hieronder meer.

Elysion Pro is een apparaat die op een effetieve manier haargroei verminderd
Ingezoomde foto van een been met beenhaar

Wat kun je verwachten van laserontharing bij ongewenste haargroei?

✓ Belangrijk om 6 weken voorafgaand en 2-4 weken ná de laserbehandeling, de huid goed te beschermen met spf 50, niet te zonnen en geen gebruik te maken van de zonnebank. 

✓ Gemiddeld 6 behandelingen, afhankelijk van de hoeveelheid haren, haartype en huidtype.  

✓ Er wordt gewerkt met een tussenperiode van 4-6 weken in het gelaat, 6-8 weken bij het lichaam en 8-12 weken bij rug/schouders van mannen. 

✓ De behandeling doet nauwelijks pijn, vooral dankzij het crystal freeze handstuk. Het is goed om te weten dat als je iets voelt, dit betekent dat het ook echt wat doet!

✓ Verwachte resultaat is minimaal 80-90% vermindering van de haren, hoewel dit per indicatie kan verschillen. 

Wil jij graag meer info en een behandelplan op maat voor jouw huid?

Hirsutisme vs Hypertrichose

Hypertrichose, ook wel bekend als overbeharing. Op de plekken waar normaliter al haren aanwezig zijn, groeien deze nog sterker. 

Bij hirsutisme, een andere vorm van overbeharing, is er sprake van een overbeharing bij vrouwen in een mannelijk patroon. Denk aan baardgroei of haargroei op rug, borst en buik. 

Hirsutisme wordt veroorzaakt door een verstoring in de balans tussen oestrogenen en androgenen. Beide worden aangemaakt in de eierstokken en bijnieren. De meest voorkomende oorzaak van een teveel aan androgenen is het polycysteus ovariumsyndroom (PCOS). 

Tijdens een consult bij Huidskills bespreken we jouw indicatie tot in de puntjes. In geval van twijfel over hirsutisme, verwijzen wij jou terug naar de huisarts voor verdere onderzoeken.

Laserontharing biedt de ideale oplossing voor beide problemen! Zelfs bij hirsutisme zien we flink verbetering, maar het is belangrijk om te beseffen dat onderhoud noodzakelijk is, aangezien de haargroei van binnenuit wordt gestimuleerd. 

Een huid met overbeharing, hirsutisme vs hypertrichose
Scheerirritatie bij de baardstreek kan pseudofolliculitis barbae zijn

Pseudofolliculitis barbae

Een andere benaming voor deze haargroei is ook wel ‘razor bumps’. Deze vervelende bultjes en ingegroeide haren ontstaan als een direct gevolg van het scheren van de baardstreek. Soms gebeurt dit doordat de haren van nature de verkeerde richting op groeien, vaak als gevolg van hun krullende aard.

Dit wordt veelal gezien bij mannen met dikke haren, een gemiddeld-hoge dichtheid en vooral bij een donker huidtype.

Laserontharing zal hierbij de oplossing zijn! 

Krijg je dan helemaal geen baardgroei meer
Hoe minder haargroei, hoe minder kans op ingegroeide haren. Er kan ook pleksgewijs behandeld worden, hierdoor wordt de baardgroei minder vol en onregelmatig. Met enkele behandelingen kan er al een groot verschil zijn. 

Om de haren gemakkelijk naar buiten te laten groeien is de doorlaatbaarheid van de huid heel belangrijk. Dit bereiken we door te exfoliëren met een peeling afgestemd op jouw huid. Deze peeling kan door middel van milk peel van Dermaceutic of Renophase photodynamische peeling + LED licht.

➝ Thuis producten die je kunt gebruiken: Foamer 15, met o.a. glycolzuur, of Probioticum Skin Biotic fluid van Renophase om de kwetsbare huid te herstellen.

– Het wordt afgeraden om te scheren; probeer alleen te trimmen
– Wil je toch scheren? Doe het dan niet met een bot scheermesje, scheer de haren niet te kort en scheer niet tegen de richting in.

Hidradenitis Suppurativa

Hidradenitis suppurativa, ook bekend als acne inversa of acne etopia, is een chronische huidontsteking die wordt gekenmerkt door steeds terugkerende, pijnlijke ontstekingen van de haarzakjes en talgkliertjes. Deze ontstekingen komen meestal voor in de oksels en liezen, maar kunnen zich ook manifesteren op andere delen van het lichaam, zoals de billen of elders. 

Hidradenitis suppurativa wordt ook wel acne inversa of acne ectopia genoemd.

Is laserontharing effectief hiertegen
Zeker, de oorzaak zit niet bij de zweetklieren maar bij de haarzakjes. Door laserontharing kunnen klachten flink verminderen. 

Afhankelijk van de ernst wordt er aanvullende medicatie geadviseerd op doorverwijzing. Ook adviseren wij aanvullende producten voor thuisgebruik.

Duidelijke uitlokkende factoren voor de ontstekingen zijn roken, zweten, warmte, stress, vermoeidheid, strakke kleding en wrijving.

een oksel met een huidontsteking genaamd hidradenitis suppurativa
Illustratie van een sinus pilonidalis

Sinus Pilonidalis

Sinus pilonidalis wordt ook wel een haarnestcyste genoemd en zit in de bilspleet. Deze cyste is een holte die is gevuld met haren. Onder de huid heeft deze holte een verbinding die door de huid naar buiten loopt. Dit kun je waarnemen als een klein gaatje of een kleine intrekking in de huid.

Een Sinus Pilonidalis kan leiden tot aanzienlijke pijn, ontstekingen, lekkend vocht en zelfs bloedingen. 

Deze cyste komt vooral voor bij mannen tussen de 20 en 40 jaar, met een sterke haargroei, en dus minder vaak bij vrouwen. Dit huidprobleem is typisch voor mensen met een zittend beroep, waarbij schuring en beknelling van de haren een rol spelen.

Laserontharing kan preventief helpen. Als er al sprake is van een haarnestcyste, word je aangeraden om contact op te nemen met een dermatoloog en/of plastisch chirurg. 

Laserontharing is zeer effectief om terugkeer van de cyste te voorkomen, en kan zelfs helpen om het geheel te voorkomen.

Aarzel niet en neem contact op voor vragen.