Meteen naar de inhoud

Laserontharing in Dordrecht

Ongewenste haargroei in het gezicht of elders op het lichaam, ingegroeide haren, irritatie door scheren, ontstekingen? Dit is cosmetisch erg vervelend!

Laserontharing met de Elysion Pro is een super effectieve manier om haargroei flink te verminderen met wel 80-90%. 

✓ Geschikt voor alle huidtypes! 

✓ Krachtigste diode laserontharing op de markt! 

✓ Hoog vermogen met ultra short puls technologie van 3ms, waardoor laseren van dunne haren ook mogelijk is. 

✓ Snellere behandelingen mogelijk, waardoor deze minder pijnlijk zijn. 

✓ Niet mogelijk bij blonde, oranje of wit-grijze haren. Het is belangrijk dat de haren wel voldoende pigment bevatten. 

Onderstaande soorten overbeharing en haarproblemen zijn een indicatie voor laserontharing. Lees hieronder meer.

Vaak last van ontstoken haarzakjes en vervelende scheerbultjes in jouw oksels, bikinilijn of op je benen? Probeer dan eens permanente laserontharing in onze huidkliniek in regio Dordrecht
Vaak last van ontstoken haarzakjes en vervelende scheerbultjes in jouw oksels, bikinilijn of op je benen? Probeer dan eens permanente laserontharing in onze huidkliniek in Dordrecht

Wat kun je verwachten van laserontharing bij ongewenste haargroei?

✓ Belangrijk om 6 weken voorafgaand en 2-4 weken ná de laserbehandeling, de huid goed te beschermen met spf 50, niet te zonnen en geen gebruik te maken van de zonnebank. 

✓ Gemiddeld 6 behandelingen, afhankelijk van de hoeveelheid haren, haartype en huidtype.  

✓ Met een tussenperiode van 4-6 weken in het gelaat, 6-8 weken bij het lichaam en 8-12 weken bij rug/schouders van mannen. 

✓ Nauwelijks pijnlijk, dankzij het crystal freeze handstuk. Denk maar dat wanneer je iets voelt (met mate), het ook echt wat doet!

✓ Verwachte resultaat is minimaal 80-90% vermindering van de haren. Uiteraard scheelt dit per indicatie. 

Wil jij graag meer info en een behandelplan op maat voor jouw huid?

Hirsutisme vs Hypertrichose

Hypertrichose is een andere benaming voor overbeharing. Op de plekken waar normaliter al haren aanwezig zijn, groeien deze nog sterker. 

Bij hirsutisme is er sprake van een overbeharing bij een vrouw volgens een mannelijk patroon. Denk aan baardgroei of haargroei op rug, borst en buik. 

Hirsutisme wordt veroorzaakt door een verstoring in de balans tussen oestrogenen en androgenen. Beide worden aangemaakt in de eierstokken en bijnieren. De meest voorkomende oorzaak van een teveel aan androgenen is het polycysteus ovariumsyndroom (PCOS). 

Tijdens een consult bij Huidskills bespreken we jouw indicatie tot in de puntjes. Bij twijfel van hirsutisme verwijzen wij jou terug naar de huisarts voor verdere onderzoeken.

Laserontharing is voor beide problemen de ideale uitkomst! Ook bij hirsutisme zien we flink verbetering, echter onderhoud is wel noodzakelijk aangezien de haargroei vanuit binnen wordt gestimuleerd. 

Last van overbeharing? Borsthaar, rughaar of okselhaar bij mannen kunnen verminderd worden door middel van laserontharing in onze huidkliniek
Snel last van scheerirritatie of ingegroeide haren? Dan kan permanente laserontharing jou helpen. Ook voor baardharen en okselharen bij mannen zeer geschikt

Pseudofolliculitis barbae

Een andere benaming voor deze haargroei is ook wel ‘razor bumps’. Ze ontstaan als gevolg van het scheren van de baardstreek. Of de haren groeien uit zichzelf de verkeerde richting op, doordat de haar krult.

Dit wordt veelal gezien bij mannen met dikke haren, een gemiddeld-hoge dichtheid en vooral bij een donker huidtype.

Laserontharing zal hierbij de oplossing zijn! 

Krijg je dan helemaal geen baardgroei meer
Hoe minder haargroei, hoe minder kans op ingegroeide haren. Er kan ook pleksgewijs behandeld worden, hierdoor wordt de baardgroei minder vol en onregelmatig. Met enkele behandelingen kan er al een groot verschil zijn. 

Om de haren gemakkelijk naar buiten te laten groeien is de doorlaatbaarheid van de huid heel belangrijk. Dit bereiken we door te exfoliëren met een peeling afgestemd op jouw huid. Deze peeling kan door middel van milk peel van Dermaceutic of Renophase photodynamische peeling + LED licht.

➝ Thuis producten die je kunt gebruiken: Foamer 15, met o.a. glycolzuur, of Probioticum Skin Biotic fluid van Renophase om de kwetsbare huid te herstellen.

– Het wordt afgeraden om te scheren; probeer alleen te trimmen
– Wil je toch scheren? Doe het dan niet met een bot scheermesje, scheer de haren niet te kort en scheer niet tegen de richting in.

Hidradenitis Suppurativa

Hidradenitis suppurativa is een chronische huidontsteking. Kenmerkend zijn de steeds terugkerende pijnlijke ontstekingen van de haarzakjes en talgkliertjes. Meestal zitten de ontstekingen in de oksels en de liezen, maar kunnen ook bij de billen en elders voorkomen.

Hidradenitis suppurativa wordt ook wel acne inversa of acne ectopia genoemd.

Is laserontharing effectief hiertegen
Zeker, de oorzaak zit niet bij de zweetklieren maar bij de haarzakjes. Door laserontharing kunnen klachten flink verminderen. 

Afhankelijk van de ernst wordt er aanvullende medicatie geadviseerd op doorverwijzing. Ook adviseren wij aanvullende producten voor thuisgebruik.

Duidelijke uitlokkende factoren voor de ontstekingen zijn roken, zweten, warmte, stress, vermoeidheid, strakke kleding en wrijving.

Vaak last van ontstoken haarzakjes en vervelende scheerbultjes in jouw oksels, bikinilijn of op je benen? Probeer dan eens permanente laserontharing in onze huidkliniek in Dordrecht
Last van ingegroeide haren of een ontstoken haarzakje? Heb jij een haarnetcyste of vistel boven jouw billen? Onze huidtherapeut kan jou helpen dit te voorkomen, door middel van laserontharing!

Sinus Pilonidalis

Sinus pilonidalis wordt ook wel een haarnestcyste genoemd en zit in de bilspleet. De cyste is een holte gevuld met haren. De holte onder de huid heeft een verbinding door de huid heen naar buiten. Dit is te zien als een klein gaatje of een kleine intrekking in de huid.

Een Sinus Pilonidalis kan flink pijn doen, ontsteken, vocht lekken en bloeden. 

De cyste komt vooral voor bij mannen met een sterke haargroei tussen de 20 en 40 jaar, en dus minder vaak bij vrouwen. Hij is typisch kenmerkend bij een zittend beroep, door schuring en beknelling van de haren.

Laserontharing kan helpen ter preventie. Indien er al sprake is van een haarnestcyste word je geadviseerd om naar een dermatoloog en/of plastisch chirurg te gaan. 

Laserontharing is zeer effectief om terugkeer of zelfs ontstaan in het geheel te voorkomen.

Aarzel niet en neem contact op voor vragen.