Meteen naar de inhoud

Laseren tegen huidverhevenheden bij Huidskills

Elke huid heeft verschillende soorten opliggende, voelbare bultjes, aanhangsels, verdikkingen aan de huid. Hoe ouder we worden, hoe meer we er kunnen krijgen. Uiteraard spelen genetische factoren, medicatie en soms hormonen ook een rol.

Een laserbehandeling kan een enorm verschil maken en de verhevendheden vaak zelfs geheel verwijderen. 

Wil jij van vervelende oneffenheden of huidverhevenheden af? Onze gespecialiseerde huidtherapeut heeft veel kennis en expertise en helpt jou met een goed advies!
Ervaren huidtherapeute Jessica van Huidskills in Dordrecht met de Alma Hybrid laser voor innovatieve laserbehandelingen

Welke huidverhevenheden kunnen behandeld worden door de huidtherapeut?

✓  Verruca seborrhoica / ouderdomswratten

✓  Xanthelasma 

✓  Milia / gerstekorrels 

✓  Talgklierhyperplasie

✓  Dermale naevi / verdikte moedervlekken

✓  Fibromen/ steelwratjes

✓  Dermatosis papulosa nigra

✓  Syringomen 

✓  Vasculaire verdikkingen: angiofibroom, spider naevi, venous lake, cherry angiomen 

Ouderdomswratten

Verruca seborrhoica oftewel ouderdomswratten. Het woord ouderdomswratten klinkt altijd zo onvriendelijk. Daarom noemen wij ze graag ‘wijsheidswratten’. Ze worden zo genoemd omdat de plekken eigenlijk ontstaan met het ouder worden. Vanaf je 30ste kunnen ze al ontstaan, maar vaker is dit boven de 50 jaar. 

Ze zien er vaak uit als bloemkoolachtig, wratachtig met voelbaar ruw oppervlak. Ze kunnen plat gelig zijn, maar met de tijd worden ze bruin tot zwart. Dit soort wratten kunnen cosmetisch vervelend zijn, maar kunnen ook flink jeuken. 

Huidskills huidtherapie in Dordrecht kan deze plekken effectief behandelen door middel van laser. Neem contact met ons op voor meer informatie of een consult.

Man heeft huidverhevendheden en oneffenheden op zijn gezicht, zoals steelwratjes en ouderdomswratjes die de huidtherapeut met laserbehandeling aan kan pakken.
Last van vervelende gele bultjes rond jouw ogen? Misschien is het xanthelasma? Onze huidtherapeut helpt jou met een goed advies en een snelle laserbehandeling

Xanthelasma

Xanthelasma is een plaatselijke stoornis in de  vetstofwisseling. Door het vet ogen de plekjes vaak wat gelig.

Bij sommige mensen is er sprake van een te hoog cholesterol, maar niet bij iedereen. Familiaire aanleg is mogelijk maar het wordt ook gezien als een vorm van huidveroudering. 

Xanthelasma zorgt voor gelige plekken onder de ogen vaak aan de binnenzijde, boven in het hoekje van de oogleden, beide of geheel rondom de oogleden. Het kan cosmetisch erg vervelend zijn, zeker als de plekken wat dikker worden. 

➝ Er zijn verschillende manieren om xanthelasma te behandelen. Bij Huidskills huidtherapie in Dordrecht kun je terecht voor behandeling met de KTP Elvii laser of de Hybrid Co2 laser.

Interesse? Boek dan eerst een intake consult. 

Gerstekorrels

Gerstekorrels worden ook wel milia genoemd in het latijns. Dit zijn kleine witte bultjes die vaak rondom de ogen en wangen voorkomen, meestal alleen in het gelaat. 

Bij milia is sprake van een verstopping van talgklieruitvoergangen in de epidermis. Het is niet bekend waarom ze ontstaan, wel zien we het vaak bij een drogere, vochtarme huid.  

Huidskills huidtherapie in Dordrecht kan milia op een veilige en voorzichtige manier voor jou verwijderen. Dit kan door middel van laser en/of steriele naaldjes. Indien jouw huidconditie uit balans is zal onze huidtherapeut ook advies geven hoe je dit kunt verbeteren. 

Huidskills huidtherapie in Dordrecht biedt een huidverbeterende peeling op basis van gluconolactone. Dit is een ingrediënt dat valt onder de PHA zuren. Op basis van gluconolactone werkt deze peeling exfoliërend en hydraterend voor de huid; een unieke combinatie!

Door zijn milde werking is deze peeling ideaal in de zomer en kun je deze peeling ook ondergaan als je zwanger bent.

Doel ➝ Versterkt de huidconditie, verbetert de doorlaatbaarheid van de huid (minder kans op gerstekorrels) en vermindert de aanmaak van talg.

Combi ➝ LED licht (photodynamische therapie)

Gerstekorrels kun jij niet zelf zomaar uitknijpen, want er zit namelijk nog een laagje huid overheen. Door middel van een steriel naaldje kan er een kleine opening worden gemaakt, waardoor er bij het uitknijpen een soort verhoornd, klein, wit balletje uitkomt. Laat dit professioneel doen om littekens te voorkomen.

Last van milia of gerstekorrels rond jouw ogen? Door laserbehandeling kan de huidtherapeut in onze huidkliniek ze gemakkelijk verwijderen
Handstuk voor de Alma Hybrid Laser: laserbehandeling voor huidverjonging, huidverbetering en vermindering van littekens

Talgklierhyperplasie

Talgklierhyperplasie betekent letterlijk een vergrote talgklier. Dit komt vaker voor bij de ouder wordende huid en na blootstelling aan de zon. Het lijkt op een puistje of een vergrote porie en is huidskleurig of soms iets gelig van kleur, vaak met een klein kuiltje in het midden.

Cosmetisch kan het vervelend zijn, ze gaan namelijk niet meer vanzelf weg. 

Door middel van de laser KTP Elvii of de Hybrid Co2 laser kan talgklierhyperplasie effectief behandeld worden. Een talgklier kun je niet verwijderen, maar wel een heel stuk verkleinen en minder opvallend maken.

Verdikte moedervlekken

Verdikte moedervlekken kunnen veelal in het gezicht ontstaan in de loop der jaren en kunnen cosmetisch storend zijn; zeker wanneer ze steeds dikker worden. 

Het is belangrijk dat er geen verdenking is van een onrustige moedervlek. Daarom zal er altijd eerst tijdens een consult goed gekeken worden en wordt je zo nodig doorverwezen naar een dermatoloog. 

Voor het verwijderen van de verdikte moedervlekken zijn er meerdere mogelijkheden, zoals laten wegsnijden door een arts. Bij Huidskills huidtherapie in Dordrecht kun je een goedaardige moedervlek laten laseren. Door middel van een Co2 laser kan de huidtherapeut verdikte moedervlekken effectief plat maken. 

Interesse? Maak dan eerst een afspraak voor een intake consult dan bespreken wij graag de mogelijkheden en het te verwachten resultaat. 

Heb jij een vervelende dikke moedervlek waar je je aan stoort? In de meeste gevallen kunnen wij hem gemakkelijk minder zichtbaar maken of zelfs verwijderen door middel van laserbehandeling. Bij twijfel werken wij samen met de dermatoloog of plastisch chirurg
Last van ouderdomswratjes of steelwratjes? Deze kunnen gemakkelijk verminderd of zelfs verwijderd worden door middel van een laserbehandeling bij onze huidtherapeut van Huidskills in regio Dordrecht

Steelwratjes

Steelwratjes worden ook wel ‘wildvlees’, skintags of fibromen genoemd. Het zijn vaak huidkleurige, zachte, kleine tot grote huidaanhangsels. Fibromen kunnen heel klein zijn, maar ook op den duur groter worden. Ze  komen bij iedereen voor, maar typerend is extra tijdens en na de menopauze in de hals, oksels, onder de borsten en liezen.

De behandeling van een steelwratje kan op de ‘oude manier’ met een touwtje of schaartje. Tegenwoordig zijn ze ook ideaal en veilig te verwijderen met de Co2 laser van Huidskills. 

Dermatosis papulosa nigra

Dermatosis papulosa zijn ook wel kleine en grotere bruine tot zwarte vormseltjes die vooral voorkomen bij de donkere huid. Ze komen voornamelijk in het gezicht voor en kunnen cosmetisch vervelend zijn. Overigens vindt Morgan Freeman het geen probleem. 

Herken jij deze plekjes bij jezelf of bij iemand anders? Deze kunnen tegenwoordig heel effectief en veilig behandeld worden door middel van laser bij Huidskills Dordrecht. 

Heb je interesse of vragen? Maak dan eerst een afspraak voor een eerste consult. We bespreken graag de mogelijkheden en het te verwachten resultaat. 

Huidveroudering van een licht of donkere huid verschillen. Onze huidtherapeut kan een kuur voor huidverjonging bieden voor alle huidtinten en helpt jou snel weer aan een strakke, gezonde huid!
Laserbehandeling tegen huidverhevenheden en oneffenheden op de huid, zoals syringomen en gerstekorrels rond de ogen. Bij Huidkliniek voor huidtherapie in regio Dordrecht

Syringomen

Syringomen zijn kleine, ronde, huidkleurige of doorzichtige bultjes en komen veelal voor onder de oogleden. 

Bij een Syringoom is er sprake van een verstopping van de afvoergangen van zweetkliertjes in de huid. Door de verstopping zijn de zweetkliertjes vergroot. De bultjes komen meestal voor bij vrouwen, soms al rond de puberteit. Hormonale factoren zijn nog niet bewezen, maar erfelijke aanleg is wel mogelijk. 

Er zijn meerdere behandelmogelijkheden voor syringomen, maar de Co2 laser van Huidskills kan een flink verschil geven. 

Hoeveel behandelingen gemiddeld nodig zijn ligt aan de grootte van de syringomen en hoe de huid reageert. Reken op 3-6 behandelingen. 

Voor meer info en een aangepast plan voor jouw huid: neem contact op voor een intake gesprek! 

Vasculaire huidverdikkingen

Vasculair wil zeggen dat de huidindicatie te maken heeft met bloedvaten. Door een clustering van hemoglobine, een eiwit in ons bloed, kunnen er verschillende huidproblemen ontstaan. 

De volgende vasculaire huidverdikkingen kunnen door middel van laser effectief behandeld worden: 

Cherry angiomen
Cherry angiomen kunnen verspreid over het hele lichaam voorkomen.

Angiofibromen
Angiofibromen bestaan uit zowel clustering van vaatjes als bindweefsel. Hierdoor zijn het net fibromen, maar dan rood. Ze komen meestal voor in het gelaat, voornamelijk rond de lippen en neus.

Spider naevi
Spider naevi lijkt op een klein rood/paars spinnetje met een platte of verdikte kern/midden. Soms is hij alleen, maar er kunnen er ook meerdere tegelijk zijn. 

De vaatlaser is een effectieve manier om bovengenoemde plekjes weg te krijgen. 

Herken jij één van deze plekjes bij jezelf? Maak dan eerst een afspraak voor een intake consult, we bespreken graag de mogelijkheden en het te verwachten resultaat.

Laserbehandeling tegen huidverhevenheden en oneffenheden, zoals gerstekorrels, ouderdomswratten, talgklierhyperplasie en cherry angiomen