Meteen naar de inhoud
Home » De feiten en fabels over collageen

De feiten en fabels over collageen

Je hoort er steeds meer over in de huidverbeteringswereld: Collageen. Het wordt vaak gezien als de bron voor een jeugdige uitstraling. Maar waar is collageen nu goed voor? Wordt het te hoog geprezen? Klopt alle informatie wel? Bij Huidskills geloven wij in eerlijke informatie en advies. Daarom ontrafelen wij in deze blog de waarheid over dit stofje en geven we deskundig advies over hoe je het volledige potentieel ervan kunt benutten. 

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat veel in je lichaam voorkomt. Het is een fundamentele bouwsteen voor diverse weefsels. Naast dat het goed is voor de elasticiteit van de huid, is het ook goed voor je gebit, botten, kraakbeen en pezen. Naarmate je ouder wordt, neemt de natuurlijk productie af. Hierdoor zie je op een gegeven moment veel voorkomende tekenen van veroudering, zoals rimpels en gewrichtsstijfheid. Collageen is een steeds populairder ingrediënt geworden voor huidverzorgingsproducten en supplementen, met als doel om de gezondheid van de huid en huidverjonging te ondersteunen. 

Feiten

 • Collageen is de beste vriend van je huid: Zoals hierboven is geschreven is collageen een eiwit dat natuurlijk door het lichaam wordt geproduceerd. Het is verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. 
 • Natuurlijke afname met de leeftijd:  De productie neemt af naarmate je ouder wordt. Dit resulteert in tekenen van veroudering zoals rimpels, fijne lijntjes en een slappe huid. 
 • Voedingspatroon aanpassen: Gelukkig kun je zelf wat doen om veroudering tegen te gaan. Je kunt collageen in je voedingspatroon verhogen door meer collageenrijke voedingsmiddelen te eten. Voorbeelden hiervan zijn bouillon van botten, vis en gevogelte. 
 • Collageen supplementen werken: Wetenschappelijke studies suggereren dat supplementen de elasticiteit van de huid kunnen verbeteren. Je kunt dit, naast het toevoegen in je voedingspatroon, ook bijslikken. 

Fabels

 • Directe rimpel verwijdering: In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, werkt collageen niet direct. De effecten zijn geleidelijk en kunnen pas op lange termijn opgemerkt worden. Het kan weken of maanden duren, geduld is de sleutel.
 • Alle collageen supplementen zijn gelijk:  Niet alle collageen supplementen zijn gelijk. Kies hoogwaardige producten van gecertificeerde merken voor de beste resultaten.
 • Collageen is alleen voor je gezicht: Het is niet alleen belangrijk voor je huid en een jeugdige uitstraling. Het is daarbij ook essentieel voor de gezondheid van je gewrichten. Collageen is geen wondermiddel tegen gewrichtsproblemen, maar kan slechts een bouwsteen zijn om klachten te verlichten in combinatie met andere maatregelen. 

Hoe kun jij collageen toevoegen voor een jeugdige huid?

Nu we de feiten en fabels op een rijtje hebben gezet over collageen, willen wij jou ook begeleiden bij het actief toe te voegen binnen jouw huidverzorgingsroutine.

 • Raadpleeg onze experts: Het is belangrijk om eerst een consult in te plannen met een huidverzorgings professional. Bij Huidskills zullen we eerst jouw huidbehoeften beoordelen en een gepersonaliseerde collageengebasseerde oplossing aanbevelen. 
 • Kies kwalitatieve supplementen: Als je kiest voor collageen supplementen, selecteer dan hoogwaardige opties en raadpleeg een huidprofessional voor de juiste dosering. 
 • Eet voor collageen: Het beste is natuurlijk om het vanuit natuurlijke producten te halen. Probeer dus eerst collageenrijke producten in je voedingspatroon toe te voegen zoals mager eiwit, bouillon van botten en kleurrijke groenten en fruit. 
 • Huidverzorgingsproducten: Zoek naar huidverzorgingsproducten met collageenstimulerende ingrediënten zoals peptiden, vitamine C en retinol om je dagelijkse routine aan te vullen.
 • Geavanceerde procedures: Er zijn verschillende behandelingen zoals microneedling of lasertherapie, die de collageenproductie kunnen stimuleren voor een blijvende verbetering van je huidtextuur en uiterlijk. 

 

Behandelingen bij Huidskills

Bij huidskills kan je terecht voor verschillende behandelingen om te streven naar een jeugdige huid. Zo hebben wij een Microneedling Speed Wave behandeling, een laserbehandeling en bieden wij verschillende peelings om de huidveroudering tegen te gaan. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Boek dan een eerste consult door te  mailen naar info@huidskills.nl of een WhatsApp bericht te sturen naar 0643213111.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *