Meteen naar de inhoud
Home » Leer meer over de basisprincipes van huidverzorging

Leer meer over de basisprincipes van huidverzorging

een vrouw met een witte handdoek op haar hoofd is bezig met huidverzorging en smeert zalf op haar gezicht

Huidverzorging is een belangrijk aspect in ons leven. Wist je dat onze huid het grootste orgaan is van ons lichaam? Het beschermt je lichaam van schadelijke invloeden van buitenaf. Het heeft dus goede verzorging nodig. Om je huid gezond te houden, is het belangrijk dat je de basisprincipes van huidverzorging goed kent en daardoor kan toepassen. In deze blog leer je meer over de basisprincipes die belangrijk zijn voor je huid. 

 

Reinigen

Reinigen is een belangrijk onderdeel van je huidverzorgingsroutine. Gedurende de dag verzamelt je huid namelijk allerlei vervuilende elementen, zoals stof, zweet, vuil en make-up. Door het reinigen van je gezicht verwijder je deze stoffen. Als je dit niet weghaalt, gaan je poriën verstoppen en hierdoor kan je puistjes of acne krijgen. De werking van huidverzorgingsproducten is ook effectiever op een schone huid. Bovendien bevordert het regelmatig reinigen van je huid de celvernieuwing. Hierdoor kan je meer gaan stralen en er jeugdiger uit gaan zien.

 

Hydratatie

Je huid heeft vocht nodig om soepel en zacht te blijven. Hydratatie, door het gebruik van een moisturizer, voorkomt uitdroging. Als je gaat douchen, een bad neemt of gaat wassen zou je denken dat je hiermee je huid hydrateert. Dat is niet waar! Integendeel zelfs, het zorgt er juist voor dat het vocht aan je huid onttrokken wordt. Goede hydratatie zorgt ervoor dat je huid minder vatbaar is voor droogheid, schilfering of ruwheid. Door hydratatie heb je tijdelijk minder rimpels, langdurige hydratatie kan zelfs helpen voor minder veroudering van het gezicht.

Tip: Kies een moisturizer die geschikt is voor jouw huidtype en breng deze ‘s ochtends en ‘s avonds aan.

 

Zonbescherming

Je huid beschermen tegen de UV-straling is erg belangrijk. Als je huid blootgesteld wordt aan de zon, kan je verbranden. Dit verhoogt het risico op huidkanker. Maak dus regelmatig gebruik van zonnebrandcrème om dit risico te verminderen. Bovendien breekt de UV-straling collageen en elastine af, waardoor rimpels en een verslapte huid ontstaan. Daarnaast kan je er pigmentvlekken van krijgen.

Onze tip: Blijf uit de zon. Wel in de zon? Dan zonnebrandcrème smeren.

 

Exfoliatie

Door exfoliatie worden dode huidcellen verwijderd. Daarnaast bevordert het de celvernieuwing. Exfoliatie kan pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en zonnevlekken verminderen. Er bestaan twee methoden: fysieke (scrubs) en chemische (met zuren). Je moet een exfoliatie methode gebruiken die past bij jouw huidtype. De producten zijn vaak gefocust op een droge huid, vette huid of gevoelige huid. Gebruik dit niet vaker dan aangegeven, meestal is dit één tot twee keer per week.

 

Evenwichtige voeding

Evenwichtige voeding en hydratatie leveren belangrijke voedingsstoffen, ook dit hoort bij huidverzorging. Denk aan vitaminen en mineralen. Deze voedingsstoffen helpen bij het vervangen van oude en beschadigde huidcellen. Voldoende water drinken is belangrijk voor de vochtbalans, hierdoor voorkom je uitdroging van de huid. Sommige vitaminen, zoals C en E, helpen bij het beschermen van de huid. Daarnaast helpen sommige vitaminen bij de productie van collageen.

 

Voldoende slaap en weinig stress

Tijdens het slapen worden cellen gerepareerd en vernieuwd. De productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Als je te weinig slaapt, wordt dit proces verstoord. Daarnaast herstelt je huid vocht tijdens je slaap. Als je te veel stress hebt, kan dit leiden tot ontstekingen in het lichaam. Stress kan tevens zorgen voor meer stresshormonen. Dit stimuleert talg en verergert acne. Als je genoeg slaapt en weinig stress hebt, kan je hormoonbalans herstellen en krijg je een heldere huid.

 

Consistentie

Het is belangrijk dat je een huidverzorgingsroutine ontwikkelt. Je ziet misschien niet meteen het effect, maar geduld is een schone zaak. Blijf doorgaan met je routine en je ziet vanzelf het resultaat.

Dus we weten nu de basisprincipes van huidverzorging. Reiniging, hydratatie, zonbescherming, exfoliatie, voeding, slaap en weinig stress zijn de kern van je routine. Zorg dat je hier consistent in bent. Pas de producten aan naar jouw huid, want elke huid is uniek!

 

Behandelingen bij Huidskills

Bij huidskills kun je terecht voor verschillende behandelingen om te streven naar een jeugdige huid. Zo helpen wij bij het verwijderen van pigmentvlekken, hebben wij een huidverjongings behandeling en bieden wij verschillende peelings om de huidveroudering tegen te gaan. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Boek dan een eerste consult door te mailen naar info@huidskills.nl of een WhatsApp bericht te sturen naar 06 43213111.

Up-to-date blijven over de ontwikkelingen van Huidskills? Volg ons op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *