Meteen naar de inhoud
Home » Huidverbeteringstips voor een gezonde huidbarrière

Huidverbeteringstips voor een gezonde huidbarrière

gezonde huidbarrière, huidtherapie dordrecht, huidverbeteringstips

Heb jij last van een droge of gevoelige huid? Dan is dit vaak het resultaat van een beschadigde huidbarrière. Onze huidbarrière is net de fundering van een huis. Het zorgt ervoor dat de huid beschermt wordt voor invloeden van buitenaf, zoals regen, wind, kou en warmte. De huidbarrière beschermt daarnaast ook tegen irriterende stoffen, bacteriën en allergieën. Belangrijk dus om je huid in topconditie te houden. Benieuwd hoe je dat doet? In deze blog geven wij je graag een aantal goede huidverbeteringstips voor een gezonde huidbarrière. Lees je mee?

Wat is een gezonde huidbarrière?

Je huid bestaat uit drie lagen; je opperhuid, lederhuid en onderhuids bindweefsel. De opperhuid vormt de huidbarrière, die bestaat uit huidcellen, huidvetten (ceramiden, vetzuren, cholesterol) en talg. Deze waterdichte laag beschermt niet alleen de huid, maar voorkomt ook dat vocht in de huid niet verdampt. Bij een gezonde huidbarrière liggen de huidcellen bij elkaar en worden deze bij elkaar gehouden door een natuurlijke vetlaag. Dit vormt zich als een stevig en sluitend waslaagje op de huid. De huid voelt dan glad, zacht en soepel aan. Daarbij heeft de huid een goede vochtbalans.

Hoe raakt de huidbarrière beschadigd?

Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat jouw huidbarrière beschadigd. De huid kan bijvoorbeeld aangetast worden door schadelijke cosmetica, het nemen van een te warme douche, verkeerde huidverzorging, huidveroudering of een aangeboren huidafwijking, zoals eczeem. Als je huidbarrière is beschadigd, wil dit zeggen dat de hoeveelheid ceramiden afneemt. Hierdoor houden de huidvetten en het talglaag de huidcellen niet goed bij elkaar. Er ontstaan dan ‘gaten in de fundering’ van je huid. De huid raakt hierdoor sneller vocht kwijt, wat zorgt voor een droge en ruwe huid. Invloeden van buitenaf kunnen daardoor makkelijker schade en onzuiverheden op je huid veroorzaken.

Huidverbeteringstips tegen een droge en gevoelige huid

Gelukkig kun je jouw huid een handje helpen! We geven je graag 4 tips voor huidverbetering van een droge of gevoelige huid:

1. Stop met beschadigende huidproducten

Een belangrijk startpunt is kiezen voor milde verzorgings- en reinigingsproducten, zonder parfum of alcohol. De huid wordt dan minder geprikkeld, kan zo tot rust komen en zorgt er op zijn beurt voor dat de buitenste huidlaag zich weer gaat herstellen

 

2. Minder douchen, meer smeren

Een makkelijke aanpassing die je kunt doen is je manier van douchen aanpakken. Probeer minder vaak, minder lang en vooral minder heet te douchen. Nadat je bent gedoucht, is het verstandig om je altijd in te smeren met een hydraterende, ongeparfumeerde bodycrème of gezichtscrème.

 

3. Kies voor de juiste ingrediënten 

Als je op zoek bent naar goede producten om je huid te verbeteren, kies dan voor hydraterende, milde producten. Moisturizers bevatten deeltjes die als een spons vocht aantrekken en deze vasthouden in de diepere huidlagen. 

Een ingrediënt dat de barrièrelaag goed ondersteunt is niacinamide. Zoek dus producten, zoals toners en moisturizers, die dit ingrediënt in hoge concentratie bevat. Andere ingrediënten die bijdragen aan huidverbetering van jouw droge huid zijn: vetzuren, cholesterol, ceramiden, hyaluronzuur en glycerine. 

 

4. Voeding tegen een droge huid

Ook bepaalde voeding kan jouw droge huid tegengaan. Zo verzorg je je huid van binnenuit. Deze voedingsmiddelen kan je gemakkelijk toevoegen aan jouw menu:

  • Walnoten: ze zijn rijk aan omega 3 en 6, vitamine E en proteïne. Daarbij bevatten walnoten zing om ontstekingen tegen te gaan. 
  • Spinazie: bevat luteïne, wat je huid beschermt tegen licht. Ook bevat spinazie bètacaroteen, wat werkt tegen uitdroging van de huid. Ook zoete aardappel en wortelen bevatten deze stof.
  • Broccoli: bevat veel vitamine C, zink en vitamine A. Dit verbetert de huidweerstand en zorgt voor een goede huidconditie. 
  • Tomaten zijn ook rijk aan bètacaroteen, vitamine C en lycopeen; allemaal erg goed voor een gezonde huid. 

 

Huidverbetering van je droge huid bij Huidskills

Bij Huidskills helpen we je graag weer naar een gezonde en gehydrateerde huid.Door Photodynamische therapie brengen we jouw huid weer in balans. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een zachte exfoliatie PHA (Gluconolactone), die kalmeert en hydrateerd. Het is bovendien een sterke antioxidant, die je huidcellen helpt beschermen. De peeling wordt gecombineerd met serums en chrono’s speciaal voor een gevoelige huid. Chrono’s worden extra opgenomen en geactiveerd door LED licht = een 3 tot 5 keer sterkere behandeling. 

Wil je meer informatie over de behandeling van een droge of gevoelige huid?

Neem dan gerust contact op door te mailen naar info@huidskills.nl of stuur een WhatsApp Bericht naar 0643213111

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *