Meteen naar de inhoud
Home » Couperose: Zo kom je ervan af!

Couperose: Zo kom je ervan af!

Het liefst wil iedereen een gezond ogend gezicht en een gave huid. Dan is het vervelend als je last krijgt van de huidaandoening couperose. Deze rode ‘spinnetjes’ in het gezicht kunnen gevoelens van frustratie en schaamte geven. Gelukkig hebben we bij Huidskills in Dordrecht een effectieve behandeling voor dit probleem, namelijk Photodynamic Therapy met Renophase. In deze blog lees je meer over couperose, de oorzaken en wanneer we deze behandeling gebruiken om je weer een gezonde gave huid te geven.

Wat is couperose?

Couperose, ook wel bekend als rosacea, is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door het verschijnen van rode of paarse spinachtige adertjes. Deze zie je voornamelijk op het gezicht, met name op de wangen, neus en kin. Het kan worden getriggerd door verschillende factoren, zoals blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen, leefstijlkeuzes zoals roken en overmatig alcoholgebruik, maar het kan ook gewoon genetisch bepaald zijn.

De rol van Photodynamic Therapy

Als er sprake is van een disbalans in de huidconditie, adviseert onze huidtherapeut Photodynamic Therapy met Renophase aan. Het is een lichttherapie dat voor verschillende huidproblemen wordt gebruikt, waaronder couperose. Er wordt een speciaal middel aangebracht op de huid, dat vervolgens wordt geactiveerd door een specifieke golflengte van licht. Deze combinatie richt zich op het weghalen van beschadigde bloedvaten, terwijl het de productie van collageen stimuleert, wat leidt tot huidverjonging.

Renophase, een baanbreker

Bij Huidskills gebruiken we het verzorgingsproduct Renophase tijdens onze behandeling. Renophase is speciaal samengesteld om de verwijde bloedvaten en roodheid van couperose te behandelen. Het behandelt niet alleen de zichtbare symptomen, maar pakt ook de onderliggende oorzaken aan, waardoor je een langdurig resultaat behoudt.

Hoe werkt de behandeling?

Tijdens de Photodynamic Therapy met Renophase wordt het fotosensibiliserende middel aangebracht op de plekken waar je last hebt van couperose. Na het aanbrengen van het middel wordt de huid blootgesteld aan de lichtbron, waardoor het middel wordt geactiveerd. Het geactiveerde middel Renophase zorgt, in combinatie met het licht, voor het weghalen van de beschadigde bloedvaten, zonder schade toe te brengen aan het omliggende gezonde weefsel. Dit zorgt ervoor dat je huid weer in balans komt. We adviseren deze behandeling in combinatie met Probiotica crème en een zachte milk en exfoliatie met gluconolactone.

De behandeling wordt over het algemeen goed verdragen en er wordt weinig tot geen ongemak ervaren. Daarbij is de hersteltijd minimaal. Afhankelijk van de ernst van de aandoening zijn mogelijk meerdere sessies nodig voor optimaal resultaat. Wij adviseren gemiddeld vier behandelingen, eens per vier weken. 

Voordelen van Photodynamic Therapy met Renophase

  • Het is een precieze behandeling: De gerichte aanpak zorgt ervoor dat alleen aangetaste bloedvaten worden behandeld, waardoor gezonde huid onaangetast blijft.
  • Minimaal invasief: In tegenstelling tot sommige andere procedures is Photodynamic Therapy niet-chirurgisch, waardoor het een veilige en minimale invasieve optie is.
  • Verbeterde Huidgezondheid: Naast het aanpakken van couperose stimuleert het de productie van collageen, waardoor je algehele huidtextuur en teint verbetert.
  • Langdurige Resultaten: Met de juiste nazorg en onderhoud kun je langdurig profiteren van de voordelen en zal couperose langdurig uit je leven zijn.

Wil jij af van je couperose?

Wij adviseren om bij actieve en onrustige couperose altijd contact op te nemen met een orthomoleculair arts bij jou in de buurt indien er sprake is van disbalans in de darmen. Heb je een disbalans in je huid? Vraag dan een eerste consult aan bij onze Huidskills therapeut door te mailen naar info@huidskills.nl of stuur een WhatsApp bericht naar 0643213111.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *