Meteen naar de inhoud
Home » Glad de zomer in? Pak je ongewenste haargroei aan middels laserontharing!

Glad de zomer in? Pak je ongewenste haargroei aan middels laserontharing!

Laserbehandeling voor permanente ontharing van de nek, benen of bikinilijn. Bij Huidskills kliniek voor Huidtherapie in Dordrecht en omgeving.

Wil jij mooie gladde benen hebben, een strakke bikinilijn of als man af van jouw nek- of borstharen? Dan heeft Huidskills dé oplossing voor jou. Door middel van laserontharing kunnen wij jouw haargroei definitief verminderen. Ideaal om minder of zelfs niet te hoeven scheren. Zo is het ook uitermate geschikt als je vaak last hebt van scheerirritatie of ingegroeide haren. In deze blog lees je de ins en outs over laserontharing. Bekijk ook de video hoe een laserbehandeling in zijn werking gaat.

 

Ontharen middels laserbehandeling in Dordrecht

Laserontharing is een effectieve manier om ongewenste haargroei permanent te verminderen. Geen gedoe en nooit meer scheren, epileren of waxen. Het is niet voor niets dat laser ontharen steeds meer aan populariteit wint. Bij Huidskills in Dordrecht komen er zowel vrouwen als mannen. Er komen regelmatig doorverwijzingen vanuit het Albert Schweitzer ziekenhuis voor haargroei na huidtransplantaties, hidradenitis suppurativa, sinus pilonidalis en hirsutisme (mannelijke overbeharing bij vrouwen). Laser ontharen is zeer effectief voor alle huidtypes met de Elysion Pro Laser 810nm.

 

Laserontharing bij ingegroeide haren in Dordrecht

Naast dat haargroei cosmetisch heel vervelend kan zijn, kan het ook tot vervelende lichamelijke problemen leiden, zoals ingegroeide haren, die vervolgens kunnen leiden tot ontstekingen of zelfs cysten. Laserontharing met de Elysion Pro diodelaser kan dan een uitkomst bieden. Deze laser is de krachtigste diode laser op de markt. Waarom? Dat verschil is te merken in wel 3500 Watt aan vermogen en kan hierdoor op een krachtige en veilige manier de haargroei met wel 80-90% verminderen! Behandelingen met deze laser verlopen sneller en minder pijnlijk. Daarnaast is er al een groot verschil te merken na 1 behandeling! In vergelijking met de IPL-lasers die nog te vaak ‘onbeperkt’ worden aangeboden. Tussen deze type lasers zit een groot verschil in effectiviteit.

 

Voor wie is laserontharing geschikt?

Laserontharing met de Elysion Pro laser is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden wanneer:

 • Lichaamshaar als cosmetisch vervelend wordt ervaren
 • Er sprake is van overbeharing (hypertrichose of hirsutisme)
 • Er vaak sprake is van scheerirritatie
 • Je last hebt van een chronische huidontsteking met pijnlijke, terugkerende ontstekingen in haarzakjes en talgklieren, meestal in de oksels, liezen en/of bilregio (Hidradenitis suppurativa)
 • Ter voorkoming of na chirurgische ingreep van een haarnestcyste boven de bilspleet (Sinus Pilonidalis)

Ontharing door middel van laser is helaas niet geschikt bij blonde, oranje of wit-grijze haren. Voor de werking van de laser is het namelijk belangrijk dat haren genoeg bruin pigment bevatten. Zonder de aanwezigheid van bruin-zwart eumelanine in de haren, ziet de laser geen geleiding om via de haar richting de haarfollikel te komen.

 

Laserontharing bij Huidskills

Voor we beginnen met het laseren controleren we eerst tijdens een consult of er veilig behandeld kan worden aan de hand van enkele medische vragen. Ook wordt er gekeken of het behandelgebied in gezonde staat verkeerd: we letten op het huidtype, haarkleur, haardikte en of de huid niet zongebruind is. De juiste instellingen in joule en milliseconden worden persoonlijk afgestemd. Het gebied wordt nauwkeurig afgetekend met een wit potlood, waardoor er preciezer gewerkt kan worden. We scheren het te behandelen gebied met een schoon wegwerpmesje. Vervolgens brengen we een dunne laag gel aan op de huid. Deze gel is bedoeld om de huid te beschermen tegen de warmte en het licht van de laser te geleiden.

Een laserbehandeling is licht gevoelig en geeft een warmte/hitte gevoel in de huid. Dankzij het crystal freeze handstuk van de laser is de behandeling goed te verdragen. Wel kan de pijn natuurlijk afhankelijk zijn van het gebied dat we behandelen en jouw persoonlijk pijngrens. De eerste 1-3 laserbehandelingen zijn er nog veel haren aanwezig, waardoor je dit ook meer voelt. Dit gevoel zal met elke behandeling afnemen, aangezien de hoeveelheid haren ook afneemt.

 

Belangrijk informatie over de behandeling en behandelperiode

 • Het is belangrijk om 6 weken voorafgaand en 4 weken na de laserbehandeling de huid goed te beschermen met een zonnebrandcrème met daarin een factor 50+ (Verkrijgbaar bij Huidskills). In dezelfde periode mag je niet zonnen of gebruik maken van een zonnebank.
 • De haren mogen 4-6 weken voorafgaand niet worden verwijderd met waxen, ontharingscrème en/of epileren. De haren mogen wel geschoren of geknipt worden.
 • Er zijn gemiddeld 6-8 behandelingen nodig. Het precieze aantal is afhankelijk van jouw haartype, huidtype, hoeveelheid haren en uiteraard jouw doel.
 • Tussen de behandelingen houden we een periode aan van:
  • 4-6 weken voor het gelaat
  • 6-8 weken bij het lichaam
  • 8-12 weken bij rug en schouders (mannen)

De meest ideale periode voor laserontharing zijn de herfst en winter. In de zomerperiode is laserontharing ook geschikt, maar is oplettendheid (omtrent zongedrag) zeer belangrijk om risico’s te voorkomen. Hier helpt Huidskills graag bij, door voor jou een persoonlijk plan op te stellen.

 

Benieuwd hoe laserontharing in zijn werk gaat bij Huidskills?

In onderstaande video is te zien hoe huidtherapeute Jessica een laserontharing in de nek uitvoert met de Elysion Pro diodelaser. Onder de video vind je ook nog een mooie review van onze cliënt Julian.

 

Review laserontharing van de nek

“Enige tijd geleden ben ik bij Jessica terechtgekomen voor een laserontharing behandeling van mijn nek. Wat een verlossing! De haren blijven weg en ik hoef minder vaak naar de kapper.

Bij binnenkomst merk je direct dat Jessica passie heeft voor haar vak. Naast een warm onthaal neemt ze de tijd voor je en legt ze de gehele procedure netjes uit. Om eerlijk te zijn was ik vrij nerveus voor deze behandeling, maar dat gevoel nam ze binnen no time weg. Ik voelde me veilig en had er zin in.

Een paar dagen na mijn behandeling kreeg ik nog appjes van Jessica met de vraag hoe het ging en of ik nog ergens last van had. Dat is de extra stap waardoor ze laat zien dat ze echt om haar cliënten geeft. Jessica is een topper!

Ben je op zoek naar een huidtherapeut? Zoek niet verder. Huidskills is waar je moet zijn👍🏻!” — Julian

Bedankt Julian! Van zo’n review worden wij natuurlijk super blij! Lees meer van onze reviews via Google of ZorgkaartNederland.

 

Meer informatie of een afspraak maken voor laserontharing bij Huidskills?

Ben je benieuwd of laserontharing voor jou kan werken? Of wil je graag een afspraak maken? Neem dan contact op via 085-3037630, via 06-43213111 (WhatsApp) of via info@huidskils.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *