Meteen naar de inhoud

Melasma

Bij melasma is er sprake van overgevoeligheid voor pigmentatie. De pigmentcellen maken teveel pigment aan, waardoor de huid plaatselijk donkerder wordt. 

Dit kan komen door verschillende oorzaken zoals tijdens een zwangerschap, anti-conceptiepil, hormonale veranderingen, (overmatige) blootstelling aan uv-licht. Maar ook genetische factoren, bepaalde cosmetica, en bepaalde medicatie: anti epileptische medicatie. 

Daarnaast is er bekend dat ook bij mannen melasma kan ontstaan. 

Behandeling van pigmentvlekken, zoals lentigo solaris, melasma en Post inflammatoire hyperpigmentatie bij de huidtherapeut in regio Dordrecht
Heb jij last van plaatselijk donkere plekjes of pigmentvlekken? Melasma kan vaak worden verholpen of minder zichtbaar worden door de juiste peeling bij de huidtherapeut

Kenmerkend voor melasma

Typisch bij melasma zijn de matig tot scherp begrensde, grillige vorm, voornamelijk in het gelaat op de wangen, voorhoofd, slapen en bovenlip. 

Melasma zit meestal zowel oppervlakkig(in de epidermis) als in de diepere huidlagen(dermis) en heeft hierdoor een speciale aanpak nodig. 

Bij Huidskills behandelen we melasma zowel in de zomer als de winter.  Waarom in de zomer? 

Een melasma is in de zomer vaak meer actief en zichtbaar door de sterkte van uv-licht, maar ook door zongedrag. Het is juist belangrijk om in de zomermaanden de pigmentcellen in de huid op een veilige manier te blijven remmen en beschermen.

Theraderm is een Zuid Koreaans merk met hoge concentraties van anti-oxidanten. Speciaal voor de getinte huid en de huid in de zon, zonder downtime. 

Heb jij last van plaatselijk donkere plekjes of pigmentvlekken? Melasma kan vaak worden verholpen of minder zichtbaar worden door de juiste peeling bij de huidtherapeut
I'M PEN - speed wave therapy - microneedling als aanvulling op een behandeling, zodat werkzame stoffen diep in de huidlagen kunnen doordringen. Geschikt als skin boost, als rimpelbehandeling en bij acne littekens. Vraag het jouw huidtherapeut!

Vitamine C peel in de zomer

De vitamine C peeling is een organische peeling van Theraderm. 

✔ Ideaal voor in de zomer

✔ Op basis van 70% gestabiliseerde Vitamine C, waardoor we de huid beter  beschermen tegen invloeden van UvA, UvB en vrije radicalen.

✔ Stimuleert celvernieuwing fibroblasten en hydrateert de huid met een glow. 

✔ Positief effect op pigmentvlekken, omdat het de pigmentcellen stabiliseert. 

✔ In combinatie met Speed wave microneedling verhoogd de doorlaatbaarheid van de werkzame stoffen.

Mela Peel Forte in de winter

De peeling bestaat uit: 20% salicylzuur, 5% citric acid, 20% azelaïnezuur, 10% ferulic acid (sterke antioxidant) en fytinezuur.

Om de huid van te voren goed voor te bereiden adviseren wij de: Foamer 15, Turnover of voor de gevoelige huid Crème 10 avond, overdag cream C25. 

Mela cream HOME: Reguleert de pigmentproductie op de lange termijn en stimuleert de depigmenterende werking van de Mela Peel

Huidreactie na Mela peel Forte: Lichte schilfering 3- 5 dagen, vermindert melasma en pigmentvlekken. Maakt de huid egaler.

Advies: 2-3 sessies + Homecare, interval 4 weken. Geschikt voor alle huidtypes. 

☼ Draag altijd een zonbescherming en een herstellende crème: Kceutic, Creme L, Sunceutic of teinted. 

Alleen geschikt in de winter

Bij Huidskills in Dordrecht maken we gebruik van diverse organische peelings en medische peelings, voor het behandelen van huidproblemen of voor het stimuleren van huidverbetering bij o.a. pigmentvlekken, acne en een gevoelige, droge huid