Meteen naar de inhoud

Effectieve behandeling van lentigo solaris bij Huidskills

Solar lentigo is een goedaardige pigmentvlek die ontstaat als het gevolg van blootstelling aan zonlicht. De vlekjes ontstaan meestal op het gezicht, de armen en de handen. Wij kunnen deze plekjes het beste en snelste behandelen door middel van een laserbehandeling, IPL of een combinatie techniek.

Afhankelijk van jouw huidtype, soort pigmentvlekken, de locatie en de kleur wordt een behandelplan opgesteld voor jouw huid. 

Licht bruine pigmentvlekken zijn vaak wat lastiger te behandelen dan de donkere pigmentvlekken. Hoe meer melanine/pigment aanwezig, hoe beter het laserlicht wordt geabsorbeerd in de pigmentvlek.

Huidskills heeft veel ervaring met de behandeling van pigmentvlekken en zal de beste manier van aanpak toepassen. 

Last van donkere pigmentvlekken of zonneschade op jouw huid? Onze huidtherapeut weet er raad mee in onze huidkliniek in Dordrecht. O.a. laserbehandeling tegen pigmentvlekken en peelings
Last van een donkere pigmentvlek in je gezicht of je lichaam als het gevolg van zonneschade? Wij behandelen pigmentvlekken door middel van laserbehandeling en peeling voor huidverbetering

Wat kan ik verwachten van de behandelingen?

Er wordt gebruik gemaakt van een Intens Pulsed Light, een KTP Elvii laser, en/of de Hybrid Co2- erbium glass laser. Soms passen we een combinatie toe van lasers en technieken.

Daarnaast zijn de NEW SKIN TCA peeling, Cosmo Peel Forte, de Mela Peel Forte, Vitamine C peeling of Mela lightening peel ook mogelijk als voorbereiding en aanvulling op de behandeling of als onderhoud om terugkeer van de pigmentvlekken te voorkomen.

Meestal zijn 1 à 2 behandelingen voldoende. Soms kunnen er 3 behandelingen nodig zijn.

Het verwachte aantal behandelingen bespreekt onze huidtherapeut tijdens een intake consult graag met je. 

➝ Tussen de behandelingen in zitten ongeveer 4-6 weken. 

Het verloop van herstel na de behandeling

– Direct na de behandeling kleurt de pigmentvlek grijzig/donkerder dan voor de behandeling. Dit is een gunstige reactie, dat wil zeggen dat de pigmentvlek reageert. 

– Vervolgens worden de pigmentcellen geactiveerd om zichzelf op te ruimen en ontstaan er na 3-5 dagen oppervlakkige donkere schilfertjes die vanzelf loslaten. 

– Vermijd verweking van de huid, irritatie, wrijving en krabben. 

– Elke pigmentvlek reageert anders, de ene zal geheel weg gaan na 1-2 behandelingen, de andere behaalt maar 60-80% vermindering. 

☼ Het is heel belangrijk om goed rekening te houden met de zon 6 weken vóór en ná de behandeling!

➝ Om het resultaat zo goed mogelijk te behouden kan onze huidtherapeut aanraden om jaarlijks terug te komen voor onderhoud. Denk hierbij aan: Vitamine C peeling in combinatie met microneedling of herhaling van de laserbehandeling. Maar ook aanvullende producten voor thuisgebruik zijn een must voor het beste resultaat!

– Cosmeceuticals voor thuisgebruik zijn bijvoorbeeld: Dermaceutic Foamer 15, Light Ceutic, VitamineC25 of Trivita 30% van Dermaceutic of voor de gevoelige pigmenthuiden Renophase producten. 

☼ Smeren tegen de zon is het allerbelangrijkste: probeer onze SUNCEUTIC spf 50! Blijf altijd rekening houden met de zon. Jouw zongedrag kan een enorm verschil maken in de mate en hoe snel de pigmentvlekken terugkomen. 

Voorkom lentigo solaris, oftewel zonneschade aan de huid. Pigmentvlekken voorkomen doe je door de juiste zonbescherming te smeren. Vraag advies voor mooie cosmeceuticals aan onze huidtherapeut